Eger Heroes-Tatabánya Mustangs a TD Store Divízió II. elődöntőjében

Az Eger Heroes és a Tatabánya Mustangs legutóbb 2015-ben találkozott egymással a Divízió I-ben, a Rebels és a Sparks pedig az alapszakaszban már vívott egymással egy igen látványos összecsapást.

34962514_2343010059049973_7120220182290628608_o

A Hősök idén nem érdemtelenül végeztek az alapszakasz élén. Mind támadó, mind védő oldalon kimagaslóan teljesített az Eger. Bár fájó vereséget szenvedtek az utolsó fordulóban a Dabas vendégeként. Akkor Veszeli Gábor vezetőedző nem ült a kispadon, szezon közben távozott, most viszont reaktiválta őt a vezetőség. Így minden bizonnyal már összeszedettebb lesz a Heroes.

Mustangs_Rebels_20180610153923_b

A Tatabánya Mustangs a negyedik helyen jutott a playoffba. A támadósor Nagy Tamás irányítóval az élen több ellenfelén is átvágtatott. Néha ez nem párosult győzelemmel, de például a Rebels elleni alapszakasz zárón az utolsó negyedig partiban voltak a bányászvárosiak. Talán gyengepont lehet a védelem, amely viszonylag sok pontot engedett eddig a szezonban. Tóth Miklós vezetőedzőnek sokat kellett ezen az egységen dolgoznia.

Eger Heroes-Tatabánya Mustangs
Időpont: június 30. (szombat), 15.00
Helyszín: Északi Sporttelep (Eger, Malomárok utca)
Belépő: 500 Ft (14 év alatt ingyenes)

Veszeli Gábor, az Eger Heroes vezetőedzője: Rendeztük a félreértéseket. Azóta mindannyian csak az elődöntőre koncentrálunk. Közvetlen közös célunk, hogy győzelemmel vegyük az előttünk lévő akadályt. A Tatabánya Mustangs nagyon jó játékosállománnyal rendelkező csapat. Komoly tapasztalattal bíró játékosok és fiatal tehetségek elegye alkotja a Mustangs keretét. Mérkőzésről mérkőzésre fejlődtek az idei szezonban. Kiváló edzői gárdával rendelkeznek, akik remek munkát végeztek a szezon során, és ez visszaköszön a mérkőzéseken, ahol jól reagálnak a különböző meccsszituációkra. Számunkra most egy új bajnokság kezdődik az egyenes kiesés szakasszal. Itt már nincs javításra lehetőség, ha
veszítesz, befejezted a szezont. Ennek megfelelően csak az adott feladatra koncentrálunk, és természetesen szeretnék megnyerni az elődöntőt.

Tóth Miklós, a Tatabánya Mustangs vezetőedzője: Utoljára 2015-ben játszottunk a Heroes csapatával, három év alatt pedig még a legstabilabb csapat is sokat változik. Abból kiindulni, hogy akkor milyennek ismertük meg őket, már nem lehet. Ők komolyan emelkedő ágban voltak, mi finoman szólva is az ellenkező irányba tartottunk. Az idei videóik alapján annyiban viszont nem változtak, hogy továbbra is kemény, fizikális játékot játszanak, sok futással. Úgy gondolom erre felkészültünk, a játékosaink fejében rend van, mindenki tudja a feladatát. A gyakorlati megvalósítást pedig majd meglátjuk a pályán. Mindenesetre azt gondolom a helyes hozzáállás részünkről, ha a lehető legmagasabbra tesszük a lécet, és az idei szezonban még két mérkőzést tűzünk ki célnak.

Forrás: mafsz.org