Egy sima, két fordított

Budapest Cowbells 20-25 Eger Heroes

A Cowbells-Heroes meccsre kilátogatók azt hihették, hogy az előző mérkőzés első félidejét semmi nem múlhatja felül, de ekkor még senki nem tudta, milyen izgalmakkal fog zárulni a mérkőzés. Szerencsére az időjárás is kegyes volt, az élénk szél nem esett senkinek jól, de legalább az eső elkerülte a sporttelep környékét. A Miskolchoz hasonlóan a másik keleti csapat is igyekezett hamar letenni a névjegyét az asztalra, a csapatot Khalid Ali vezette kezdő irányítóként ki a műfűre. Az első drive elég szépen indult, Antal István húzott le egy már-már hail mary passzt az import irányítótól, de a támadósorozatot végül nulla ponttal zárták egy kimaradt field goalnak köszönhetően. Jöhettek a hazaiak, ahol a legnagyobb kérdés az volt, milyen lesz az offense, Czirók Márton mennyire tudja dinamikusan mozgatni a támadókat. Nos, annyira, hogy egy hosszú drive végén Takács Bence kapott el egy TD-t, gyorsan megszerezve a Kolomposoknak a vezetést. A labda hamar visszakerült a hazaiakhoz egy vendég fumble után, de a csapatot elérte újra a Bells-betegség: nem tudtak pontokat csinálni a labdaszerzésből, Szentirmai Zoltán volt pontatlan egy field goal kísérletnél. Ezzel már 0/2 volt a FG próbálkozások eredménye, de jöttek a Hősök és egy szépen megkomponált drive végén feliratkoztak a táblára, igaz “csak” három ponttal. A félidő azonban bőven tartogatott még látnivalót. Előbb a már szokásosnak mondható futott touchdown jött a 15-ös számot viselő Kolompostól, majd jött a védelem ásza, Németh Marci, aki egy interception return TD-t szállított a csapatnak, így a szünidőre 20-3-as Cowbells vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A második félidő nem várt izgalmakat rejtegetett a kilátogató nézők és azt gondolom, hogy a csapatok számára is. A második félidőkben hagyományosan gyengén muzsikáló Bells offense rontott negyedik kísérletével indult a harmadik játékrész, mely megbosszulta magát, az újonnan szerzett egri import, Kali Rashaad a slotból indulva 73 yardos TD-t szerzet, rengeteg védőt faképnél hagyva száguldott a végzónába. A hazaiak gyengélkedése csak tovább erősítette a Hősök önbizalmát, akiket tüzelt az is, ahogy Chris Murray nyakra-főre püfölte a Bells támadóit és Herke Zsombortól sem hiányzott egy-egy motiváló mondat. A mester elkezdte variálni az importokat a pályán, Ali kiment elkapóba, Farkas Máté jött be irányítani, Anthony Green is meg-megvillant, a fővárosi hanyatlással párhuzamosan feléledt az egri támadójáték. Ekkor még mindig 10 ponttal vezetett a Cowbells, de az offense teljesen diszfunkcionális volt, pörgették volna az órát, de a támadófal nem blokkolt jól, illetve a vendég védők is óriásit játszottak. Czirók elkapói sorra droppoltak, nem működött semmi a tavalyi ezüstérmesnél. Ezt lovagolta meg tökéletesen Szeredi mester csapata, akik Green elkapott TD-jével és sikeres kétpontosával (mely ugyanaz a játék volt, mint a touchdownnál) 20-18-ra zárkóztak. Ekkor érezni lehetett, hogy önkívületi állapotban fociznak a vendégek, egyből le is parancsolták a Bells támadóit, újra jöhetett a fáradni látszó hazai defense. És meg is bosszulta magát a fáradtság, hiszen Ali visszaállt QB pozícióba és a mérkőzés vége előtt nem sokkal a kiváló útvonalat futó Bleszity Eriket találta meg a célterületen belül, ezzel átvéve a vezetést. A Cowbellsnek pedig nem maradt sok hátra, a visszahordást nem sikerült messzire eljuttatniuk, két játékra volt ideje Cziróknak, de nem sikerült visszatámadniuk.

Fantasztikus mérkőzést láthattak a nézők, nem várt, de megérdemelt Eger győzelemmel. A Cowbells gyakorlatilag elverte önmagát, a támadók a második félidőben megint nem szereztek pontot, a védelem pedig nem tudott kitartani az utolsó pillanatig, elfáradtak, amit ki is használt az igazi csapatként működő Heroes. Ezzel a 2-1-gyel egriek felléptek a táblázat második helyére, míg a Cowbells továbbra is a negyedik helyen áll a jelenlegi 1-2-es mutatójával.

 

Forrás: http://fuzovelkifele.com/2017/05/egy-sima-ket-forditott/

Start a Conversation