A Hősök titka: legerősebb védelem, kiváló futók

Eltérően a tavalyi meccstől, amikor 13-12-re nyert a Heroes Győrben, most sokkal több pontot láthatott az Elektromos pálya közönsége és a Digisport élő közvetítését figyelemmel kísérők. Az egri szimpatizánsok jól szórakozhattak, a 40-18-as egri siker alkalmával. A Heroes csapata már szombaton útra kelt és Tatán szállt meg a vasárnap déli meccset megelőzően. A bajnoki döntőbe pályázó Eger Heroes nagyszerű sikerrel mutatkozott be. Szeredi László vezetőedző értékelte a nyitómeccset: – Jó kis első lépés volt. A csapatjáték a tapasztalat és az ügyesség elérte azt a szintet, hogy elhiggyük bárki ellen győzelmi eséllyel tudunk pályára lépni. Az offense az első két drive-ban 2 TD-t ért el. Ott a tavalyi kezdőkből kilencen vannak és sok ügyes játékos is érkezett erősítésként. Tovább is vitték a labdát, ahogy akartuk. Annyira jól működött a futás, hogy csak 7 passz játékot mutattunk. Apró hibák miatt korán visszahoztuk a védősort ezért nem volt sokkal több pontunk. A defense-be 8 új játékos
van a kezdősorban. Ez lesz a legerősebb defense a ligában, de meg kell szokni más csapatokkal is játszani. Látni kell azt is, hogy már az első drive-ból kaptunk TD-t, de utána keményebbek lettek. Az utolsó egy „garbage time” TD mikor nagy előnyünknél csereltünk egy engedett TD-t hogy sok idő pörögjön le az óráról. Nagyon ügyes volt a csapat, de van rengeteg apró hiba is amit javítani kell a következő meccs előtt. A támadósorból ki kell emelni az egész falat és a két futót Vakarcs Gergőt és Amp Green-t. A deffense igazi teljes csapatmunka volt de Chris Hall és Petrény Norbert csillogott legjobban – értékelt Szeredi László coach.

A mérkőzés egyik legjobbja Vakarcs Vakarcs Gergő volt, aki futóként 2 TD-t ért el. Vakarcs 15 évesen már fekvenyomó világrekordokat döntögetett, majd 100 méteres síkfutásban Szuperliga döntős volt. Győrben az erő és gyorsaság párosult a Heroes sikeréért.

A 2. fordulóban április 22-én 14 órától a Felsővárosi műfüves pályán a Budapest Wolvest fogadja az Eger Heroes. A meccset a Digisport élőben közvetíti.

Forrás: http://www.agriasport.hu/index.php?pid=hvlink&sorszam=17121

Start a Conversation