KELET-MAGYARORSZÁGON KELL KIHARCOLNIUK A DÖNTŐBE JUTÁST A FŐVÁROSIAKNAK

A festői szépségű Felsőtárkányban már láthattak a kilátogatók egy kiélezett meccset. Reméljük, hogy az Eger Heroes-Budapest Cowbells összecsapás ismételten egy hangulatos összecsapást tartogat a nagyérdeműnek.

Az Eger Heroes nem érdemtelenül lett alapszakasz második, ezzel a teljesítményével rá is szolgált az együttes. Ezt a Miskolc Steelers elleni legutóbbi összecsapásán is megmutatták Szeredi László fiai. Igaz, vereség lett belőle, de egy igazi adok-kapok párharcot láthatott a közönség. Ám most két fontos kérdés merült fel a hősöknél. Vajon játszani fog-e Chris Murray, aki nem volt a Steelers elleni párharcon. Ezt a belső futásoknál meg is érezte egy kicsit a Heroes. A másik kérdés pedig, hogyan pótolja majd Szeredi László Kali Rashaadot, aki egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott targeting miatt. Az ő gyorsasága és mozgékonysága sokat jelentett az egri várvédőknek.

A Budapest Cowbells viszont elkapta a fonalat az elmúlt meccsein. Nyomás alatt nagyon jól teljesítenek a Kolomposok! Talán a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz elleni összecsapás a legjobb példa erre, amikor is 17-0-s hátrányból jöttek vissza. Az egyik változást jelentő tényező, hogy ismét Váry Tamás irányít, aki nagyon pontosan passzol. Czirók Márton pedig örül, hogy ismét elkapót játszik. Ám a futójáték is kezd régi fényében tündökölni. Roják Richárd az utolsó alapszakasz forduló legjobb offense játékosa lett és 2 touchdownnál jár, emellett Cseperkáló Péter is megszerezte első TD-jét. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor egy kemény meccsre számíthatunk a magyar „Mile High” stadionban.

Szeredi László, az Eger Heroes vezetőedzője: Nyilván Kali Rashaad nagyon fog hiányozni nekünk, de nincs olyan ember a keretünkben, akivel ne tudnánk őt pótolni. A srácok nagyon elszántak és szerintem készen állnak az elődöntőre. Biztos vagyok benne, hogy a Cowbells vissza akar majd vágni az alapszakaszban elszenvedett vereségért. A mostani irányítójuk szerintem pontosabban passzol, mint az előző és a futójátékuk is kezd jobb lenni. Nagyon kiegyensúlyozott az offense-ük. Sokkal nehezebb lesz ez az összecsapás, mint az alapszakaszban vívott csatánk.

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője: A srácok egy kicsit már türelmetlenné váltak, mert belefáradtak az edzésekbe. Ez nem jelent rosszat, mert már nagyon várják a meccset és pályára akarnak lépni. Minket annyira nem érdekel, hogy ki fog hiányozni a Heroes-ból. Mi az egész csapatból készülünk. Biztos vagyok benne, hogy Rashaadot pótolni tudja majd az Eger, mert rengeteg jó képességű magyar játékosa is van a gárdának. Számunkra a legfontosabb, hogy fegyelmezettek legyünk és ne hibázzunk a kulcsszituációknál. Csak így nyerhetjük meg a találkozót.

Eger Heroes-Budapest Cowbells
Időpont: június 25. (vasárnap), 15.00
Helyszín: Felsőtárkányi focipálya (Felsőtárkány, Ifjúság utca)
Belépő: 1000 Ft (14 év alatt ingyenes)

 

 

 

Forrás:http://mafsz.org/kelet-magyarorszagon-kell-kiharcolniuk-a-dontobe-jutast-a-fovarosiaknak/