Football Armoury WR Camp – Beszámoló

Az angyalföldi sport centrumban volt az első Football Armoury – WR Camp, mely pálya erre a célra teljesen megfelelő. Megérkezve, mindenki kedves volt, egy gyors regisztráció után kaptunk ajándék pólót és kis sport hátizsákot is. Átöltözés után gyorsan be is mutatkoztak azok az emberek, akik az edzést tarották (Andres Fernandez, Bartos Ferenc, Boros László, Czirók Márton, Gecser Máré, Mészáros Márton, Piros Krisztián, Tóth Nándi, Varga Péter – aki kicsit ismert a magyar amerikai fociba, azoknak ezek a nevek ismerősen csenghetnek). Formaiságok letudva. Kezdődhetett a munka.

Gyors bemelegítés után 6 csoportra osztották az elkapó tanoncokat (körülbelül 45-50 fő lehetett jelen, nem kis létszám). 6 állomáson vettünk részt, az első 3 órás edzésen leginkább alapokkal foglalkoztunk. Mint pl: labda elkapás/biztosítás, „late hands” drill fontossága és a gyakorlat kivitelezése, helyes WR/TE beállás, elindulás, a „cut block” fontossága, helyes és szabályos kivitelezése, valamint drill és végül blokkolás alapok. Ezután 3 részre osztottak minket és az alap útvonalak helyes megfutásához mutattak gyakorlatokat és a végén egy kis játék 1v1. A második edzés előtt volt egy 1-1.5 órás elmélet, melynek az elején Piros Krisztián mondott el fontos dolgokat, kérdezhettünk tőle, majd egy prezentáció keretein belül folytatta a fontos dolgok ismertetését, sajnos nem tudott végig maradni. A második 3 órás edzés már túl mutatott az alapokon. Az első állomáson megtanultuk, hogy hogyan támadjuk, „verjük át” a védőket, valamint alap védelmek ellen gyakoroltunk, hogy mit olvassunk, mit figyeljünk a védelmen és ennek megfelelően hogyan fussuk az útvonalakat. A második állomáson pár hasznos technika a vonalról elszakadáshoz, valamint labda elkapás, ha a védő nagyon rajtunk marad. A harmadik állomáson ismételten a védők támadása, megtévesztése volt a fő tananyag.

A harmadik edzés végén 2 elkapó 3 védő felállásban játszottunk, labdáztunk, majd a végén 4 elkapó 7 védő felállásban is volt lehetőség gyakorolni párat.

Összességében jó volt látni, hogy a mi köreinkben „profik” hogyan csinálják a dolgokat, jó lehetőség volt találkozni velük, kérdezni 1-2 dologról, és látni, hogy ők hogyan tanulnak. Köszönöm a Football Armoury-nak, az összes fent említett edzőnek és azoknak is, akik eljöttek segíteni (védő játékosok), hogy mi WR-ok fejlődhessünk.

Joó Richárd