Új vezetőedzőnk Veszeli Gábor

Kedves szurkolók!

Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek az Eger Heroes új vezetőedzőjét egy rövid interjúban! Üdvözöljük a családunkban Veszeli Gábort!

Meséljen kicsit kérem magáról, illetve arról, hogyan került az amerikai footballal kapcsolatba?

Veszeli Gábor vagyok. 48 éves egy nagylány apukája. 1999-ben hosszabb időt volt szerencsém Amerikában tölteni és itt fertőzött meg az amerikai football. Miután hazatértem, sokáig csak figyeltem a hírekből ezt a remek sportot majd 2010-ben csatlakoztam a Budapest Hurricanes csapatához és 2012 decemberéig játszottam, osztrák és magyar bajnokságban. Ezt követően a Győr Sharks csapatában játszottam még.
2013-ban kezdtem amerikai football edzősködni. A Budapest Titansnél voltam QB edző majd 2014-ben QB és WR edző. 2015-ben a Budapest Eagels QB és erőléti edzője lettem. 2016-ban a Debrecen Gladiátors edzői stábjában segédkeztem.
2017-ben aZ Eger Heroes Defense edzője lettem.

A 2017-es szezonban már feltűnt az Eger edzői stábjában, mint defensive koordinátor. mi volt az amiért úgy döntött hogy idén újra visszatér a Heroesba?

Számomra nem volt kérdés, hogy az Eger Heroes edzője szeretnék továbbra is lenni. Természetesen a csapat visszasorolása után a külföldi vezető edző szerep vállalása nem volt reális viszont nekem nem volt kérdés, hogy segítsem tovább a Hősök munkáját. A miértre a válasz nagyon egyszerű: Herke Zsombor elnök úr, adta meg tavaly számomra a lehetőséget, hogy a HFL-ben bemutatkozhassak, mint edző. Az elmúlt idő alatt kiváló embereket ismertem meg a csapatban és körülötte is. Így nagy örömmel vállaltam el a felkérést. Véleményem szerint egy jó edzői gárdával futunk neki a 2018-as szezonnak. Molnár Máté fogja vezetni a védelmet és Bíró Tiborral ketten a támadó egységet emellett a vezető edzői feladatokat fogom legjobb tudásom szerint megoldani.

Mit gondol a DIV2 mezőnyéről, miben lesz eltérőbb, mint a HFL?

A Div 2 mezőnye érdekes lesz a 2018-as évben. A legnépesebb bajnokság lesz a maga 9 csapatával ahol megtalálhatók a rutinos rókák (Rebels Old Boys) vagy az újjonan csatlakozó (Dunakeszi Rangers) is. Hajtós, kemény jó meccseket várok.

Végezetül, mit vár a csapattól a 2018-as szezonban, mi a célkitűzés?

Az Eger Heroes csapata 2017-ben HFL elődöntőt játszott, de nem lesz könnyű dolga az idei bajnokságban. Mindenki minket akar majd megverni a tavalyi eredményünk miatt. Édes teher, de sok új játékost kell beépítenünk a csapatba. Építkezünk és a legjobb tudásunkat fogjuk adni. Ami viszont személy szerint nekem a legfontosabb, hogy ne csak jó játékosok, hanem jó ember legyenek a csapat tagjai. Amit a csapatgyűlésen is mondtam ahhoz tartom magam: Tisztelet! Tisztelet a játék iránt, tisztelet a csapat iránt, tisztelet az ellenfél iránt és tisztelet a bírók iránt!