Egy lépéssel közelebb a rájátszás!

Hétvégén lejátszottuk harmadik meccsünket az idényben, és ezt az akadályt is sikerült leküzdenünk. Az ellenfél a jól ismert Budapest Titans volt.   
Védekezéssel kezdtünk és sikerült is megállítani a titánok első támadását. Majd jött az első drive-unk. Változatos játékokkal eljutottunk a félpályáig, majd egy passzjáték során Bíró Tibor megtalálta Bleszity Eriket, akinek sikerült a végzónába érnie. Erhard Jokhel pedig hozzátette az egy pontot. (7-0)

A védelmünknek nem sikerült a ritmust felvenni a meccs elején, Reggie Graham a Titans irányítója sok futással és passzal nyerte a yardokat és a drive befejezése pontot ért nekik. Viszont az extra elmaradt. (7-6)

Nem kellett sokat várni a következő hazai pontszerzésre. Ismét a Bíró-Bleszity páros mutatkozott meg, az exrával pedig már 8 pontra nőtt a különbség. (14-6)

A Titans viszont nem hagyta, hogy nagyon elhúzzunk, és a következő drive-ot jól felépítve zárkózni tudtak, majd 2 pontossal próbálkoztak, hogy egalizáljanak, de sikertelen lett. (14-12) Nem sok idő maradt az első félidőből, de annyi még volt az offenseben, hogy növeljük előnyünket a szünet előtt, Bíró passzát immár harmadszorra is Bleszity váltotta 6 pontra. (21-12)

A második félidő már inkább a futásokról szólt, Először Elijah Fera, majd Spisák Erik is futott 1-1 touchdownt. Akadtak hibák a meccs ezen szakaszán, amin mindenképp javítani kell a jövőben, két alkalommal is elvesztettük a labdát. Ezeket a hibákat a defense többé kevésbé kijavította, igaz a titánok egyszer még tudtak pontot szerezni, de Petrény Norbert és Ludányi Gergő is labdát tudott szerzni, amivel bebiztosítták a játék vége felé a győzelmet.

Jelenleg 3-0-val vezetjük a keleti csoportot, de még nem dőlhetünk hátra. Két hét múlva presztizs meccs a Cowbells 2 ellen, azt követően a  Gorillaz látogat el hozzánk, végül az épp stagnáló, de veszélyes Gladiators zárja a sort.

Fotók: Huszár Márk (HEOL)