Rájátszás bebiztosítva!

Ráadásul első kiemeltként, ami annyit jelent, hogy hazai pályán léphetünk pályára Június 29-én. De ne siessünk ennyire előre, mert ehhez kellett két győzelem…

Minden szezonban vannak kiemelkedő és felejthető meccsek. A Cowbells 2 elleni kifejezetten a felejthető kategóriába tartozik. Félre ne értsétek, nem az ellenféllel volt a baj. Ellenkezőleg. Le a kalappal előttük, jól készültek ellenünk. Nem túlzok, ha azt mondom sokan úgy léptünk pályára, hogy tudjuk le gyorsan, szerezzük meg a rájátszást érő helyet. Ez majdnem a meccsbe került. Nem voltunk ott teljesen fejben. Azért tegyük, hozzá, hogy a defense kitett magáért. Hiszen három negyeden keresztül nulla ponton tudta tartani az ellent, ami lehetővé tette, hogy meccsben maradjunk végig.

Fotó: Váradi-Király fotó

Berg Zoli és Dashon is labdát tudott szerezni fontos pillanatokban. Az offense-nek a negyedik negyedre sikerült össze szedni magát és két drive-ból két TD-t szerzett. Mindkétszer Eli futott az ellenfél endzone-jába, Joki pedig berúgta az extrákat. Ekkor már nem volt sok hátra a mérkőzésből, és végül a kolomposok a meccs utolsó játékából ugyan pontot tudtak szerezni, de az már a győzelmünket nem veszélyeztette. Egy tanulságos meccs volt, de tovább kellett lépni, mert hat nap múlva otthon rangadó várt ránk.

Mégpedig a Dunaújváros Gorillaz látogatott el hozzánk. Elöljáróban annyit, hogy a Divízió I-et talán legjobban domináló csapata a Gorillaz. Hét Div1-es szerepléséből hatszor jutott rájátszásba (minden alkalommal alapszakasz győztesként), ebből négyszer döntőbe, melyből kétszer nyert is. Ennek tükrében lehetett sejteni a meccs nehézségét.
Visszahordással kezdtünk. Az első támadásunk el is akadt. Átadtuk hát a lehetőséget, amiből ők meg is szerezték a vezetést. (0-7) Következő támadásunkat sikerül ponttal zárni, Eli és Joki által egyenlítettünk. (7-7) Átfordulva a második negyedre megint átvették a vezetést. (7-14) Az azt követő támadásunkat elfojtották, de a szerencse mellénk állt, és a puntot sikerült a vendégek térfelén vissza szereznünk. Ki is használtuk a lehetőséget és Eli megint szerzett egy TD-t. (14-14)

Fotó: Lénárt Márton

A defense kivédekezte a gorillák következő támadását is. Hosszú drive-ot vezettünk és sikerült elérni a vendég red zone-t, többek között Joó Ricsi 30+ yardos-os elkapásával és Eli futásaival, de végül nem tudtunk pontot szerezni. A félidő a végéhez járt, a defense kezdte elkapni a fonalat és 3 and out-al leküldte a Gorillaz támadóit. Félpályáról hozhattuk a labdát. Hogy egyensúlyba hozzuk a passzjátékot a futással, Bíró Tibi dobott egy hosszút Bleszity Eriknek, amiből egy 48 yardos TD lett és 7 pontos vezetéssel mehettünk szünetre. (21-14)A második félidő egyértelműen a miénk volt. (Hozzá kell tenni, hogy a gorillák irányítója vállsérülést szenvedett.) A defense nem engedett pontokat, a special team három, az offense pedig még hét pontot tett hozzá a végeredményhez. (31-14)
Ezzel pedig megszereztük a hazai pályát, viszont úgy alakult, hogy ennek a meccsnek a visszavágója lesz a rájátszás első meccse, mert a Dunaújváros a nyugati csoport második helyét foglalta el. Ha ez a meccs keménynek bizonyult, akkor a következő biztos, hogy sokkal nehezebb lesz, mivel ott már egyenes kiesés vár a vesztesre, a győztes pedig mehet a döntőbe.
Előtte még lejátszuk utolsó alapszakasz meccsünket a DEAC Gladiators ellen hazai pályán, ami szintén nem lesz könnyű.