ELMARADT RANGADÓT NYERTEK A HŐSÖK

A Rebels Oldboys Egerben szenvedett vereséget a TD Store Divízió II-ben.

Márciusban ez a pikáns párharc nyitotta volna a harmadosztály küzdelmeit, de akkor a rendkívüli hóhelyzet miatt elmaradt a találkozó. Májusig kellett várni, hogy láthassuk e két egykoron HFL-es csapat összecsapását. Ám itt is megijedhettünk, mert a jégeső miatt késve kezdődött el a találkozó.

 

A hazaiak már az elején eredményesek voltak: Vakarcs Gergő 60 yardos elkapott TD-je és Jokhel Erhard extrája hozta meg a vezetést. Erre a Lázadók nagyon hamar válaszoltak Zsikla Zoltán elkapásával. Lesi Péter egalizált. Az adok-kapok folytatódott. A Heroes-nál Bíró Tibor ezúttal egy elkapót talált meg, mégpedig Bleszity Eriket. Rangadóhoz méltón kezdődött a találkozó és így is folytatódott. A fővárosiak csak faragni tudtak hátrányukon Zsikla újabb elkapásával, mivel Lesi egypontosát blokkolta az egri speciális egység. A második játékrész azonban félbeszakadt a villámlás miatt. Másfél órán át állt a játék, de egy gyors pályafestés után folytatódhatott a küzdelem. Újabb pontok azonban nem estek, így maradt a 14-13 a szünetben.

A második félidőben a Heroes remek játékkal rukkolt elő, hiszen a harmadik negyedben Vakarcs Gergő 65 yardos futott touchdownjának köszönhetően közelebb került a győzelemhez. A Rebels az utolsó pillanatokig küzdött az egyenlítésért, de nem jött össze. A negyedik negyedben az Eger végleg eldöntötte a mérkőzést, miután Lesi Péter átadására Kádár Zoltán csapott le és 80 yardon át cipelte a malacbőrt az end zone-ig. Jokhel Erhard pedig beállította a 28-13-as végeredményt egy kemény, harcos, és a végletekig kiélezett mérkőzésen.

 

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

 

Eger Heroes-Rebels Oldboys 28-13 (14-7, 0-6, 7-0, 7-0)

Forrás: mafsz.org

Pontszerzők: Vakarcs Gergő 2 TD, Bleszity Erik, Kádár Gergő 1-1 TD, Jokhel Erhard 4 XP, illetve Zsikla Zoltán 2 TD, Lesi Péter 1 XP