DRÁMAI CSATÁKKAL DŐLTEK EL A HELYEZÉSEK A HFL-BEN

Igaznak bizonyult a beharangozónk, amikor is minden napra egy-egy fordulatos rangadót vetítettünk előre. Már az első kiemelt helyért is nagy harc folyt. Az Eger Heroes-Miskolc Steelers párharc is egy vérbeli keleti rangadóvá vált.

Mindkét oldalon volt egy-egy fontos hiányzó. Míg az acélvárosiaknál Eaton Demetrius Lamar sérülés miatt volt kénytelen az oldalvonalon kívülről végig néznie csapata játékát, addig a hazaiaknál Chris Murraynek haza kellett utaznia. Az első negyedben egy adok-kapok összecsapást láthatott a közönség. A Steelers kezdte Troy Rice 3 yardos elkapott touchdownjával, amit egyébként Anton Ushenko remekbeszabott elkapása előzött meg. A Heroes válasza nem késett sokat, Kali Rashaad pár tacklet kikerülve egy 60 yardos elkapott TD-t hozott össze. Ushenko folytatta a sormintát, egy 40 yardos elkapással szerezte meg újra a Steelers-nek a vezetést. A játékrész mégis egállal ért véget, Khalid Ali néhány testcsel segítségével jutott be közelről az end zone-ba. A második játékrészben újfent a Miskolc Steelers jutott előnyhöz, Troy Rice 50. magyarországi nagypályás touchdownja egy élményszámba menő 40 yardos elkapás volt. A Heroes viszont ezúttal nem tudott válaszolni, hiszen Ushenko szerezte meg Ali átadását, majd A.J. Benson is feliratkozott a pontszerzők közé. Hamar felébredt az Eger. A kick-off Rashaad kezében landolt, aki kereken száz yardot nyargalt a végzónáig. Ezután az Acélosok elvesztették a kick-off után a labdát, amire az Eger csapott le. Fenyvesi Csaba végül egy 17 yardos elkapással hozta vissza a meccsbe csapatát. 34-28-ra vezetett a Miskolc a nagyszünetben.

A második félidőben már mindkét együttes szolidabban teljesített, jobban odafigyelt a védekezésre. Bár a Heroes dolgát megnehezítette Rashaad targeting miatti kiállítása. A harmadik negyedben viszont a Miskolc növelte előnyét, Vasyl Yordan 5 TD-passz után 25 yardról, 2 nagy testcsel után befutott az end zone-ba. A találkozó természetesen ekkor még nem dőlt el. Az utolsó negyedben hajtott az Eger amennyire csak tudott, Fenyvesinek sikerült egy 60 yardos elkapással faragni a hátrányon, de a végén már nem jött össze a fordítás, így 40-34-re nyert a Steelers és alapszakasz elsőként zárt.

Eger Heroes-Miskolc Steelers 34-40 (14-14, 14-20, 0-6, 6-0)
Pontszerzők: Kali Rashaad, Fenyvesi Csaba 2-2 TD, Khalid Ali 1 TD, Tóth Attila 4 XP, illetve Troy Rice, A.J. Benson 2-2 TD, Anton Ushenko, Vasyl Yordan 1-1 TD, Jónás Máté 4 XP.

Szeredi László, az Eger Heroes vezetőedzője: Három touchdownunkat is annullálták a mérkőzésen. Az én fejemben így mi nyertünk. És emellett még egy erősen kérdéses döntés miatt azt egyik játékosomat kiállították a játékvezetők. Ettől függetlenül viszont nagyon sok hibát vétettünk. Fontos az, ahogyan játszunk, mivel itt Egerben rengeteg jó képességű játékos van. Irányítani kell a találkozót. A meccsen próbáltunk minél több hangsúlyt fektetni egyébként a special teamre, ami Kali 100 yardos visszahordásánál is megmutatkozott.

Eaton Demetrius Lamar, a Miskolc Steelers vezetőedzője: Tudtam, hogy ez a találkozó nagyon nehéz lesz. Az ellenfélnél ráadásul voltak olyan játékosok, akik Miskolcról vannak. Ez a mi miskolci játékosainknak extra motivációt jelentett. Az egriek jól hajtották végre a taktikájukat. De tudtam, ha az offense-ünk oda tudja tenni magát, akkor meg lehet a győzelem. És így is lett. A második félidőben próbáltuk az órát lepörgetni, illetve a játékosokat is igyekeztünk pihentetni a meleg miatt. Megint a labdarúgással példálózva, a döntetlenért játszottunk.

Forrás:http://mafsz.org/dramai-csatakkal-doltek-el-a-helyezesek-a-hfl-ben/

Start a Conversation