III. Charity Bowl jótékonysági amerikai foci torna – 2. hely

Szombaton újra a tojáslabda játszotta a főszerepet a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok parkettáján, ahol sorrendben harmadik éve rendezték meg azt a jótékonysági amerikai foci tornát, amelynek bevétele a Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályát segíti majd.

Példaértékű kezdeményezésként 2015 februárjában pattogott először tojáslabda a sportcsarnokban, akkor két céllal hozták létre a gálát. Amellett, hogy megyénkben is meg szerették volna honosítani – az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő – sportágat, a gyermekeknek is segíteni akartak. Bár Salgótarjánban is elindult egy kezdeményezés, ami szerette volna összegyűjteni azokat, akik aktívan is űznék a sportágat, a Rascals azóta szétszéledt, de pár nógrádi elég magas szinten folytatta a tojáslabda hajszolását. Az első két gálán rengeteg támogatást tudtak összegyűjteni a szervezők, számtalan játékkal és gyógyászati segédeszközzel segítve ezzel a megyei kórház gyermekosztályát. A tornákon vért is lehetett adni, ezzel is erősítve a karitatív jelleget.

Idén hat csapat indult a gálán, két csoportban kezdve a küzdelmeket. Az A jelű trió közül a fővárosi Expendables, míg a B-csoportban az Eger Heroes szerezte meg az első helyet. Mivel az elődöntőket is magabiztosan húzták be, papírforma eredményként ők játszhatták a gála döntőjét is. A fináléban a budapestiek két parádés elkapást is bemutattak, amire a hevesi „hősök” csak egyszer tudtak válaszolni. A „feláldozhatóak” tavaly alulmaradtak a szegedi „denevérekkel” szemben, idén azonban sikerült megszerezniük a végső győzelmet. Az egriek teljessé tették „éremkollekciójukat”, hiszen a hagyományteremtő első gála sikere és a tavalyi bronz után ezúttal be kellett érniük a második pozícióval.

A harmadik helyen a – bronzmeccsen a jászberényi „rozsomákokat” lenullázó – Dunakeszi Rangers végzett. Az alsóházi rájátszásban a hajdúszoboszlói „orrszarvúak” lemosták a pályáról az Óbudai Egyetem Pantherst.

Az eredményhirdetés során a szervezők három MVP-t is kihirdettek. A bronzmeccs legjobbjának a jászberényi Nagy György Tamást választották. A finálé legjobb támadójának a fővárosi Tóth Levente, míg legjobb védőjének az egri Petrény Norbert bizonyult.

A szervezők a napokban átszámolják a beérkezett adományokat és felajánlásokat, majd a megvásárolt játékokat, eszközöket, illetve a nővérek komfortérzetét segítő berendezéseket ünnepélyes keretek között adják majd át a gyermekosztálynak.

Forrás: https://www.nool.hu/sport/helyi-sport/felaldozhatoak-gyoztek-gyerekek-orulhetnek-2090231/