Két vidéki és egy budapesti rangadóval bonyolódik a helyzet a HFL-ben

#2 Eger Heroes vs #5 Dunaújváros Gorillaz – május 20., 15:00 (Eger, Északi Sporttelep)

 

Az előző fordulóban elért meglepetés győzelmével nagyon kényelmes szituációba került az Eger, egy újabb sikerrel biztos a playoff és az utolsó körben lemeccselhetik a Steelersszel, kié legyen az első kiemelés. A Dunaújváros pedig a meglepően üde kezdése után már a második zakóba szaladt bele és kezd úgy tűnni, hogy a csapatok megtalálták rájuk az ellenszert. Viszont ha megverik a Hősöket, újra nyeregben lehetnek és az alapszakasz utolsó meccsén a szezon legizgalmasabb összecsapását játszhatják majd a Cowbells ellen.

Szeredi László fiai nagyon kitettek magukért a budapesti túra alkalmával, gyakorlatilag a sírból hozták vissza a meccset és mindenki példát vehet győzni akarásukról. Óriási lángon ég a tűz bennük, ez szinte kézzel tapintható, melyet mind a támadók, mind a védők egyaránt igazolnak. Az offense-ük nagyon kifürkészhetetlen, nem vehetjük biztosra Khalid Ali kezdését, mert Farkas Máté irányítása alatt is jól mozgott az egység. Kali Rashaad érkezése pedig még több sebességet vitt az amúgy sem lassú támadósorba. De nem csak az importokkal fog meggyűlni Grátz Vilmosék baja, Antal István és Bleszity Erikmegvillanásait is éles szemekkel kell majd figyelniük. A Wolves ellen összeomló védelem a Cowbellst a második félidőben teljesen megfogta, jól működtek futás és passz ellen is, Chris Murray jelenléte pedig óriási pluszt jelent minden playben. Kíváncsian várjuk, mit fognak tudni kezdeni a Gorillaz “izomszagú” támadófocijával.

A Sharks ellen teljesen összeomlott az újvárosiak támadógépezete, sem Mészáros, sem Hegedűs, sem az importok nem tudtak átütő érőt vinni az egységbe, Bachrathynak sem ment a játék, a meccs végén le is hozták a pályáról. Az nyilvánvaló, hogy az offens-be változások fognak kelleni, több dinamizmus, mert hétről hétre kevesebb pontot tesznek fel, mely a feljavuló védelmek ellen nem túl ígéretes. Nagy kérdés, hogy Crawfordot és Chungongot mennyire tudják integrálni a rendszerbe, illetve a minden téren életveszélyes Mészáros Márton tud-e olyat húzni, mint az első héten tette. Nem szabad leírni őket, de erőn felülit kell hozniuk, hogy pontokat tudjanak feltenni a táblára. A védelem részéről kevesebb a viharfelhő, ők stabilan tudnak működni, sok nagy játékot nem engedélyeznek és az előző meccsen benyelt 14 pont sem sok annak fényében, hogy a támadóik mennyire nem tudtak a pályán maradni. Az újabb idegenbeli meccs alkalmából viszont nagyon észnél kell lenniük, mert az egriek szeretnek meglepőeket húzni, mely a Cowbells ellen bejött.

Elképzelhető, hogy a két vidéki csapat mérkőzése egy brusztolós, pontban nem túl gazdag mérkőzést fog hozni, de azt ne gondoljuk egy percig sem, hogy el fognak maradni az izgalmak. A rájátszás a tét, ahová még mindkét csapat nagy esélyekkel pályázik, így biztosan lesz miért lerágnunk a körmünket. Tekintve a két csapat eddigi teljesítményét, a Heroest tartjuk a találkozó esélyesének, de az elmúlt három forduló bőven igazolta, hogy nem igazán számít, ki kit tart jobbnak az adott mérkőzés előtt.

Forrás: http://fuzovelkifele.com/2017/05/ket-videki-es-egy-budapesti-rangadoval-bonyolodik-a-helyzet-a-hfl-ben/

Start a Conversation