Új defensive coordinátorunk Molnár Máté

KEDVES SZURKOLÓK!
ENGEDJÉTEK MEG, HOGY BEMUTASSUK NEKTEK AZ EGER HEROES ÚJ DEFENSIVE COORDINÁTORÁT MOLNÁR MÁTÉT EGY RÖVID INTERJÚBAN!
Kérlek, mesélj magadról pár szót és a foci karrieredről! Mikor és hol ismerkedtél meg az amerikai focival?

Molnár Máté vagyok és műszaki tervezőként dolgozom. Közel 12 éve ismerkedtem meg az amerikai focival a televízión keresztűl. 10 éve csatlakoztam az Eger Heroes-hoz ahol linebacker-t, defensive end-t és punter-t játszom. 4 éve az a megtiszteltettés ért, hogy csapatkapítánynak szavaztam meg a játékos társaim. Az elmúlt 3 évben Szeredi Lászlónak (az elöző vezetőedzőnk) segédkeztem a statisztikák írásában illetve néhány szituációban szabad kezet adott a defense play hívásában. Amikor 2. számú csapata volt a Heroes-nak (Miskolc Lions néven) ott defensive coordinator szerepet töltöttem be.

Idén mint tudjuk az Eger defensive coordinator-ra leszel. Hogyan jött ez a felkérés?

Amikor kiderült, hogy a csapat DIV II-be sorolták vissza, nagyon csalodott voltam, és más HFL-es csapatokkal egyeztettem illetve pár edzésre le is mentem mint játékos. De nem éreztem azt amit a Heroes-ban edzésen, meccseken vagy akár közös bulikon körül vesz, a baráti és családias légkör. Ezt követően beszéltem Herke Zsomborral, és megegyeztünk, hogy nem csak játékosként térek vissza.

A tavalyi évben rengeteg szép megmozdulást láthattak tőled a nézők, idén csak a pálya szélőrről segíted a csapatot vagy esetleg a pályán is?

Sokan kérdezték már tölem ezt. Úgy gondolom sokkal jobban tudom segíteni a csapatott, ha pálya széléről irányítom a védelmet mit a pályáról. Egy linebacker vagy egy defensive end csak a maga elötti játékosokat / play-eket látja ami a játék egy kis része illetve a cserére se tudnék odafigyelni. De azért a pályára is fogok lépni néhány szituációban.

Mit vársz a DIV2 szerepléstől magadtól és a csapattól?

Az idei felkészülés remekül sikerült, ha azt nézük, hogy több mint 20 új játékosunk van. Ezért az az első cél, hogy az újoncokat beépítsük a csapatba. A régebbi játékosoknak kell Öket támogatni és segíteni. A csapat célja egyértelmű rájátszásba jutás. Ami nem lesz könnyű ennyi újonccal és egy új ligában ahol az ellenfelekkel vagy nem találkoztunk vagy 3 éve nem játszottunk.

CLEAR EYES FULL HEARTS CAN’T LOSE