IV. Salgótarjáni Jótékonysági Aréna

 

Immár negyedik alkalommal rendezték meg Salgótarjánban a Jótékonysági Aréna kupát, melyen csapatunk eddig minden évben részt vett és most sem volt ez másként. Idén nyolc csapat (Gladiators, Expendables, Bears, Lions, Wolverines, Hornets, Guardians, Heroes) nevezett. A tekintélyes létszám miatt két csoport lett kialakítva.
A mi csoportunkban a Jászberény Wolverines és két újonc csapat, a Kaposvár Hornets, illetve a CFS Guardians került. Már-már hagyomány, hogy elsők között szoktunk kezdeni, ez most is így történt. Jászberény csapatával kezdtünk és szintén Heroes “hagyomány”, hogy nem kezdünk jól, de idén dacoltunk ezzel a hagyománnyal és magabiztos 19:6-os győzelemmel várhattuk a következő meccset.

forrás: infonograd.hu

Nos időnk az volt bőven, ugyanis a Guardians elleni játékig öt meccs volt, melyek a következők voltak:

Expendables – Gladiators 8:8
Guardians – Hornets 14:6
Gladiators – Bears 16:2
Expendables – Lions 24:7
Hornets – Wolverines 8:8

Sokan gondolhatták, hogy az újonc Guardians és a tapasztalt Heroes meccs egyoldalú és unalmas lesz, ennek ellenére egy szoros összecsapást láthatott a közönség. Igaz a védelmünk nem engedett pontot és így végül elég lett a szerzett 7 pont, de nem volt egy sima menet. Utolsó alapszakasz meccsünkig is várni kellett egy kicsit, de a rájátszás már a zsebünkben volt és lehetett számolgatni, vajon mely csapatot kaphatjuk meg az elődöntőben.

(közben)
Wolverines – Guradians 13:14
Gladiators – Lions 21:22

A Hornets ellen már úgy tűnt playoff formában a csapat és magabiztos 19:0-ás győzelmet aratva mehettünk pihenőre.


forrás: infonograd.hu

A rájátszásba jutott a másik csoportból az Expendables (1) és a Lions (2), illetve tőlünk a Heroes (1), Guardians (2).A két csoportelső (Expendables, Heroes) játszott a másik csoport második helyezettjeivel (Guardians, Lions). Mi tehát a Lions-t kaptuk. Egy pár ismerős arc tűnt fel az ellenfélnél, ugyanis a Lions kiegészülve Renegades játékosokkal látogatott el a tornára, és aki figyelemmel kíséri csapatunk életét, biztos emlékszik, hogy a 2017-es szezonban közösen küzdöttünk a HFL-ben és Divizió I-ben egyaránt. Ezen a meccsen is a védelmek domináltak, mindkét fél csupán egy TD-t tudott szerezni, viszont nekünk sajnos nem sikerült az extra pont, ami a mérkőzésbe került és számunkra 7:6-os végeredménnyel véget ért a verseny a kupáért. A másik ágon az Expendables (szintén sok ismerőssel tele tűzdelt csapat) legyőzte a Guardians csapatát. Nekünk lehetőségünk volt a bronzért játszani, azzal a Guardians-szal, akit aznap már nehezen, de sikerült legyőzni. Ám ezúttal fordult a szerencsénk. A védelem ugyan 7 ponton tudta tartani az ellent, de támadásban nem tudtunk felül kerekedni rajtuk és nem sikerült megcsípni a dobogót.


forrás: infonograd.hu


A döntőben simán tudott nyerni az Expendables csapata.
Összességében egy jó hangulatú torna volt, ahol ráadásul gyerekeken tudtak segíteni a játékosok, edzők és nézők egyaránt. reméljük jövőre is megrendezik és előkelőbb helyezéssel térhetünk haza.