Category: Sajtó

Előtérben a juniorok

Új vezetőedző érkezett és sok ifjú arccal bővültek a Hősök a Divízió II-s idényre.

Az elmúlt két évben az Eger Heroes azért küzdött, hogy bejusson a Hungarian Football League (HFL) fináléjába, de csak az elődöntőig jutott, pedig kiváló képességű amerikaifocistákkal van megáldva az együttes. Jó légiósokat igazolt és a magyar mag is kiváló volt. Utóbbi még az is. 23847153_1802433426452904_8945514410615441176_o

Egyedül az utánpótlás hiányzott, ami miatt a Heroes-t a Szövetség visszasorolta a harmadosztályba. Emellett Szeredi László sem folytatta a munkát Egerben. Ettől függetlenül a klub vett egy 180 fokos fordulatot és elkezdte az építkezést, aminek úgy néz ki, hogy meg lesz az eredménye. A juniorok toborzása elindult, így a csapat jövője is szebb lett már.

Herke Zsombor, a Heroes elnöke örül annak, hogy sok újonc csatlakozott az együtteshez, és reméli, hogy meg tudják majd csillogtatni tudásukat a bajnokságban.

Hogy érintette a csapatot, hogy a HFL-ben nem szerepelhettek?

Számoltunk vele. A tavalyi szezon közben már éreztük azt a leheletnyi feszültséget, amit a juniorok hiánya okozott, de ezt az augusztusi csapatmegbeszélésen egyértelműen megbeszéltük és itt el is döntöttük, hogy újraépítjük a Heroes családját a nulláról kezdve.19441891_1528785210525249_5443452623171126534_o

Ezek után mire kell helyeznetek a hangsúlyt, hogy visszatérjetek az elitligába?

Mindenképpen az utánpótlás megnövelésére, hiszen nélkülük kihal a sport Egerben. Igaz nem csak nélkülük! Nagyon sok fiatal kezdi el idén a sportot, sok nulla meccses gyerekkel fogunk nekimenni a Divízió II-nek.

Mennyire alakult át a csapatotok a tavalyi szezonhoz képest?

Sok az újonc. Körülbelül harmincan érkeztek októbertől folyamatosan a csapatunkhoz és ezekből nagyon sok bevethető lesz a szezonban. Sok ígéretes fiatal van, aki még nem játszhat a felnőttben, de a juniorban már készen lesznek a kihívásokra, hiszen velünk, felnőttekkel edzenek. És azért azt tudjuk, hogy nem ugyanaz, ha a nagyoktól kapod, mintha a saját korosztályodbelivel ütköznél.18836654_1502383996498704_5753221324290946930_o

Veszeli Gábor lett a vezetőedzőtök, amivel megszakadt a Szeredi Lászlós éra. Miért pont mellette döntöttetek és eddig milyennek látjátok az edzéseiket?

Laci bácsi nem akart Divízió II-es csapatot edzeni, ez az Ő kvalitásánál sokkal kisebb szint és ezt megértettük. Most a franciáknál edzősködik, ugyanolyan jól, mint ahogy azt nálunk tette. Gábort a tavalyi évben ismerte meg a csapat, védőkoordinátorkánt volt a csapatnál. Idén szerettük volna úgy elkezdeni a szezont, hogy valaki, aki ismeri a csapatot és annak felépítését át tudja venni Laci Bácsitól a feladatot. Ezért Molnár Máté mellett, Gábort kértem meg, hogy vállalja el a vezetőedzői posztot. Molnár Máté a védelmet, Bíró Tibi a támadósort fogja össze és Gábor irányítja a csapatot.

Nálatok általában irányító posztra érkezett import. Idén mi a helyzet ezzel a poszttal? Ki kellett valakit nevelni vagy volt erre a posztra ember? Hogyan halad az ő beillesztése?

Bíró Tibor több évig – az importok érkezéséig– volt az irányítónk, őt tesszük vissza erre a posztra, mellette a junior irányító, Magos Balázs próbálja magát ki ezen a poszton a szezonban, hogy a junior idényre jól működjön minden.19238269_1630361536998805_2314119246604657087_o

Mit gondolsz az idei Divízió II-es mezőnyről? Kik lehetnek a legnagyobb ellenfelek és miért?

A kilenc csapatból bárki befuthat a döntőbe, minden szezon előtt ugyanaz a helyzet , senki nem tudja, mit várhat el a többiektől. A játékosmozgások is bejátszhatnak és a sérülések.

Mi lesz a csapat célja a harmad osztályban?

Építkezés meccsről meccsre.

 

Forrás: http://mafsz.org/fordulat-egerben-eloterben-a-juniorok/

Új defensive coordinátorunk Molnár Máté

KEDVES SZURKOLÓK!
ENGEDJÉTEK MEG, HOGY BEMUTASSUK NEKTEK AZ EGER HEROES ÚJ DEFENSIVE COORDINÁTORÁT MOLNÁR MÁTÉT EGY RÖVID INTERJÚBAN!
Kérlek, mesélj magadról pár szót és a foci karrieredről! Mikor és hol ismerkedtél meg az amerikai focival?

Molnár Máté vagyok és műszaki tervezőként dolgozom. Közel 12 éve ismerkedtem meg az amerikai focival a televízión keresztűl. 10 éve csatlakoztam az Eger Heroes-hoz ahol linebacker-t, defensive end-t és punter-t játszom. 4 éve az a megtiszteltettés ért, hogy csapatkapítánynak szavaztam meg a játékos társaim. Az elmúlt 3 évben Szeredi Lászlónak (az elöző vezetőedzőnk) segédkeztem a statisztikák írásában illetve néhány szituációban szabad kezet adott a defense play hívásában. Amikor 2. számú csapata volt a Heroes-nak (Miskolc Lions néven) ott defensive coordinator szerepet töltöttem be.

Idén mint tudjuk az Eger defensive coordinator-ra leszel. Hogyan jött ez a felkérés?

Amikor kiderült, hogy a csapat DIV II-be sorolták vissza, nagyon csalodott voltam, és más HFL-es csapatokkal egyeztettem illetve pár edzésre le is mentem mint játékos. De nem éreztem azt amit a Heroes-ban edzésen, meccseken vagy akár közös bulikon körül vesz, a baráti és családias légkör. Ezt követően beszéltem Herke Zsomborral, és megegyeztünk, hogy nem csak játékosként térek vissza.

A tavalyi évben rengeteg szép megmozdulást láthattak tőled a nézők, idén csak a pálya szélőrről segíted a csapatot vagy esetleg a pályán is?

Sokan kérdezték már tölem ezt. Úgy gondolom sokkal jobban tudom segíteni a csapatott, ha pálya széléről irányítom a védelmet mit a pályáról. Egy linebacker vagy egy defensive end csak a maga elötti játékosokat / play-eket látja ami a játék egy kis része illetve a cserére se tudnék odafigyelni. De azért a pályára is fogok lépni néhány szituációban.

Mit vársz a DIV2 szerepléstől magadtól és a csapattól?

Az idei felkészülés remekül sikerült, ha azt nézük, hogy több mint 20 új játékosunk van. Ezért az az első cél, hogy az újoncokat beépítsük a csapatba. A régebbi játékosoknak kell Öket támogatni és segíteni. A csapat célja egyértelmű rájátszásba jutás. Ami nem lesz könnyű ennyi újonccal és egy új ligában ahol az ellenfelekkel vagy nem találkoztunk vagy 3 éve nem játszottunk.

CLEAR EYES FULL HEARTS CAN’T LOSE

Új vezetőedzőnk Veszeli Gábor

Kedves szurkolók!

Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek az Eger Heroes új vezetőedzőjét egy rövid interjúban! Üdvözöljük a családunkban Veszeli Gábort!

Meséljen kicsit kérem magáról, illetve arról, hogyan került az amerikai footballal kapcsolatba?

Veszeli Gábor vagyok. 48 éves egy nagylány apukája. 1999-ben hosszabb időt volt szerencsém Amerikában tölteni és itt fertőzött meg az amerikai football. Miután hazatértem, sokáig csak figyeltem a hírekből ezt a remek sportot majd 2010-ben csatlakoztam a Budapest Hurricanes csapatához és 2012 decemberéig játszottam, osztrák és magyar bajnokságban. Ezt követően a Győr Sharks csapatában játszottam még.
2013-ban kezdtem amerikai football edzősködni. A Budapest Titansnél voltam QB edző majd 2014-ben QB és WR edző. 2015-ben a Budapest Eagels QB és erőléti edzője lettem. 2016-ban a Debrecen Gladiátors edzői stábjában segédkeztem.
2017-ben aZ Eger Heroes Defense edzője lettem.

A 2017-es szezonban már feltűnt az Eger edzői stábjában, mint defensive koordinátor. mi volt az amiért úgy döntött hogy idén újra visszatér a Heroesba?

Számomra nem volt kérdés, hogy az Eger Heroes edzője szeretnék továbbra is lenni. Természetesen a csapat visszasorolása után a külföldi vezető edző szerep vállalása nem volt reális viszont nekem nem volt kérdés, hogy segítsem tovább a Hősök munkáját. A miértre a válasz nagyon egyszerű: Herke Zsombor elnök úr, adta meg tavaly számomra a lehetőséget, hogy a HFL-ben bemutatkozhassak, mint edző. Az elmúlt idő alatt kiváló embereket ismertem meg a csapatban és körülötte is. Így nagy örömmel vállaltam el a felkérést. Véleményem szerint egy jó edzői gárdával futunk neki a 2018-as szezonnak. Molnár Máté fogja vezetni a védelmet és Bíró Tiborral ketten a támadó egységet emellett a vezető edzői feladatokat fogom legjobb tudásom szerint megoldani.

Mit gondol a DIV2 mezőnyéről, miben lesz eltérőbb, mint a HFL?

A Div 2 mezőnye érdekes lesz a 2018-as évben. A legnépesebb bajnokság lesz a maga 9 csapatával ahol megtalálhatók a rutinos rókák (Rebels Old Boys) vagy az újjonan csatlakozó (Dunakeszi Rangers) is. Hajtós, kemény jó meccseket várok.

Végezetül, mit vár a csapattól a 2018-as szezonban, mi a célkitűzés?

Az Eger Heroes csapata 2017-ben HFL elődöntőt játszott, de nem lesz könnyű dolga az idei bajnokságban. Mindenki minket akar majd megverni a tavalyi eredményünk miatt. Édes teher, de sok új játékost kell beépítenünk a csapatba. Építkezünk és a legjobb tudásunkat fogjuk adni. Ami viszont személy szerint nekem a legfontosabb, hogy ne csak jó játékosok, hanem jó ember legyenek a csapat tagjai. Amit a csapatgyűlésen is mondtam ahhoz tartom magam: Tisztelet! Tisztelet a játék iránt, tisztelet a csapat iránt, tisztelet az ellenfél iránt és tisztelet a bírók iránt!

III. Charity Bowl jótékonysági amerikai foci torna – 2. hely

Szombaton újra a tojáslabda játszotta a főszerepet a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok parkettáján, ahol sorrendben harmadik éve rendezték meg azt a jótékonysági amerikai foci tornát, amelynek bevétele a Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályát segíti majd.

Példaértékű kezdeményezésként 2015 februárjában pattogott először tojáslabda a sportcsarnokban, akkor két céllal hozták létre a gálát. Amellett, hogy megyénkben is meg szerették volna honosítani – az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő – sportágat, a gyermekeknek is segíteni akartak. Bár Salgótarjánban is elindult egy kezdeményezés, ami szerette volna összegyűjteni azokat, akik aktívan is űznék a sportágat, a Rascals azóta szétszéledt, de pár nógrádi elég magas szinten folytatta a tojáslabda hajszolását. Az első két gálán rengeteg támogatást tudtak összegyűjteni a szervezők, számtalan játékkal és gyógyászati segédeszközzel segítve ezzel a megyei kórház gyermekosztályát. A tornákon vért is lehetett adni, ezzel is erősítve a karitatív jelleget.

Idén hat csapat indult a gálán, két csoportban kezdve a küzdelmeket. Az A jelű trió közül a fővárosi Expendables, míg a B-csoportban az Eger Heroes szerezte meg az első helyet. Mivel az elődöntőket is magabiztosan húzták be, papírforma eredményként ők játszhatták a gála döntőjét is. A fináléban a budapestiek két parádés elkapást is bemutattak, amire a hevesi „hősök” csak egyszer tudtak válaszolni. A „feláldozhatóak” tavaly alulmaradtak a szegedi „denevérekkel” szemben, idén azonban sikerült megszerezniük a végső győzelmet. Az egriek teljessé tették „éremkollekciójukat”, hiszen a hagyományteremtő első gála sikere és a tavalyi bronz után ezúttal be kellett érniük a második pozícióval.

A harmadik helyen a – bronzmeccsen a jászberényi „rozsomákokat” lenullázó – Dunakeszi Rangers végzett. Az alsóházi rájátszásban a hajdúszoboszlói „orrszarvúak” lemosták a pályáról az Óbudai Egyetem Pantherst.

Az eredményhirdetés során a szervezők három MVP-t is kihirdettek. A bronzmeccs legjobbjának a jászberényi Nagy György Tamást választották. A finálé legjobb támadójának a fővárosi Tóth Levente, míg legjobb védőjének az egri Petrény Norbert bizonyult.

A szervezők a napokban átszámolják a beérkezett adományokat és felajánlásokat, majd a megvásárolt játékokat, eszközöket, illetve a nővérek komfortérzetét segítő berendezéseket ünnepélyes keretek között adják majd át a gyermekosztálynak.

Forrás: https://www.nool.hu/sport/helyi-sport/felaldozhatoak-gyoztek-gyerekek-orulhetnek-2090231/

Arcul csapás után építkezés

Tanulságokkal teli szezont hagyott maga mögött az Eger Heroes csapata. A hazai élvonalban (HFL) idén is bronzérmes gárda jövőre bizonyosan másik osztályban szerepel, miközben a klubnál az utánpótlás-nevelésre és a sportág megismertetésére is nagyobb hangsúlyt fektetnek.

 

– Helyezésben nem történt előrelépés a tavalyi idényhez képest, de érvényes ez más területre is?
– Nem jó ezt mondani, mégis kénytelen vagyok azt a kifejezést használni, hogy pofán vágott bennünket szövetség és így tettek a légiósaink is – válaszolta Herke Zsombor klubelnök, egyben játékos, az egyesület alapítója. – A kiváló kezdés Győrben fölényes győzelemben mutatkozott meg, majd sorra jöttek a problémák, amelyeket az utolsó előtti meccsig sikerült kezelni, utána viszont már nem tudtunk velük mit kezdeni…

– Kifejtené ezt bővebben?
– Mivel túl vagyunk a történteken, és ezek jelentős részben a klub belügyének számítanak, nem gondolom, hogy ezzel foglalkozni kellene.

– Akkor nézzük a bronzérem másik, szebb oldalát!
– Abban mindenképpen előrelépés történt, hogy az egyik sportcsatorna jóvoltából nagyobb hírverést kapott a sportág. A mi mérkőzéseink közül is ötöt élőben közvetíttek, így több emberhez juthatott el az amerikai futball.

– A klub egyéb módon is profitált a szövetség és a televíziós társaság közötti szerződésből? Máshol ez a költségvetés jelentős részét képezi.
– Sajnos a mi esetünkben ez nem így történt. A klubvezetők ugyanis nem nyerhettek betekintést a két fél által kötött szerződésbe, ami eléggé aggályos, különösen úgy, hogy a csapatoknak ez nem járt anyagi előnyökkel. Sőt! Rendezőként a helyszíni közvetítés költségeinek komoly hányada is a mindenkori házigazda büdzséjét terhelte.

– Apropó, vendéglátás! Játszottak a Felsővárosi műfüvön és Felsőtárkányban is, utóbbi helyszínen nagyobb érdeklődés mellett. Nem hiányzik az igazi hazai pálya?
– Most nem ez a legfontosabb számunkra, hanem az, hogy miként tudjuk az egészen fiatalokkal, vagyis a hat-nyolc éves gyerekekkel megismertetni a sportágat, és mondjuk mennyire tudjuk a középiskolákban népszerűsíteni a játékot. Innen tovább lépve, hamarosan egyeztetünk az Eszterházy Károly Egyetem vezetésével arról, hogy a felsőoktatásban milyen szerepet kaphat az amerikai futball. Nekünk nagyon fontos az utánpótlás-nevelés.

– Különösen igaz ez annak a szövetségi határozatnak az ismeretében, amely szerint a MAFSZ elnöksége a Heroes 2018-as HFL indulási jogát megszüntette, és a klubot a bajnoki rendszerben visszasorolta. Vagyis jövőre csak a Divízió I, vagy a Divízió II osztályba nevezhet az egyesület. Mi áll döntés háttérben?
– Az, hogy U19-es korosztályú csapatot nem tudunk kiállítani. Hiába léptünk ebbe az irányba, jelenleg mindössze hat junior korú játékossal rendelkezünk. Ez a szám pedig nagyon kevés.

– Ez mire vezethető vissza?
– Például arra, hogy tizenhárom év múltán sem ismerik eléggé ahhoz a klubunkat és a sportágat a fiatalok és/vagy azok a szülők, akik gyermekei akár hozzánk is járhatnának. De annak is tulajdonítható, hogy a MAFSZ-nak nincs olyan toborzó programja, amely segítené a tagszervezeteket.

– Akkor kanyarodjunk vissza a nevezéshez! Eldőlt már, hogy jövőre melyik osztályban szerepelnek?
– Három megoldás közül kell választanunk: a Divízió I, a Divízió II, vagy a szlovák bajnokság. Amennyiben az utóbbiba jelentkezünk, akkor ehhez szükséges a MAFSZ hozzájárulása, ráadásul ez azzal is járna, hogy nem lesz Div. I, mert ha mi nem indulunk, csupán három csapat szerepelne ebben a mezőnyben, ez pedig karcsú egy osztályhoz. Mivel azonban elegendő leadni januárban a nevezést, van időnk bőven gondolkodni a számunkra legjobb választáson.

– Az nem kérdés, hogy Szeredi László vezetőedzőként történt választása telitalálatnak bizonyult. A tréner 2018-ban is marad a csapat mellett?
– Vele a következő szezonról még nem egyeztettünk.

– Most akár az ön esetében beszélhetnék pihenőről is, ha nem lenne hamarosan itt szeptember 16-a. Várja már a válogatottbeli szereplést Szlovákia ellen a Hidegkuti-stadionban?
– Igen, bizonyára nagy élményt jelent majd a nemzeti színekben szerepelni. Azt viszont fájlalom, hogy erre meg lett volna a lehetősége jó néhány klubtársamnak is, ám a legkülönfélébb okok miatt a többen már a székesfehérvári válogatóra sem tudtak eljönni, így esélyük sem volt a szűkebb keretbe történő bekerülésre.

– Mi jelenti a folytatást az egyletnél: arccal a fiatalok felé?
– Ez is. Építkezni kell, és ezt alulról kezdjük, mert másképp nem lesz jövő. Ezen kívül a népszerűsítésre is nagyobb hangsúlyt helyezünk, mert ezen a téren is van mit bepótolnunk. Ám a legfontosabb: megyünk tovább, mert szeretjük az amerikai futballt, és azt akarjuk, hogy Egerben is stabil lábakon álló klub jelentsen vidéki bázist.

Bódi Csaba

Forrás:https://www.heol.hu/sport/helyi-sport/eger-heroes-epitkezes-846109/

SZEPTEMBER 16-ÁN MAGYARORSZÁG – SZLOVÁKIA

Megkezdődött az elővételes voucher- és jegyértékesítés az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezendő összecsapásra!

Reméljük telt ház várja majd nemzeti csapatunkat idei első fellépésén, a minden igényt kielégítő MTK-Stadionban!

A tavalyi évben első győzelmét szerezte meg válogatottunk Lengyelország ellen, majd szoros mérkőzésen vereséget szenvedett Belgium legjobbjaival szemben.

Ezúttal Szlovákiát látjuk vendégül, egy minden bizonnyal kiélezett összecsapáson. Válogatottunk székesfehérvári edzőtáborral készül a derbire, a remek atmoszférájú Hidegkuti Nándor Stadionban minden adott a rendkívüli sportélményhez!

Szeptember 16-án 13 órakor nyitjuk a pénztárakat, 15 órakor nyitjuk a kapukat, 17 órától kezdődik az összecsapás. A vouchereket nyomtatott formában szükséges hozni a helyszínre, hogy könnyen jegyekre válthatók legyenek.

Az egyszerre vásárolt voucherekhez egymás mellé szóló jegyeket párosítunk. A gördülékenyebb jegyre váltást elősegítendő ezúttal két külön pénztárban bonyolítjuk a jegyek kiadását. A nyugati oldalra szólókat a 3-as kapunál (Sport utcai vendégpénztár), a keleti oldalra szólókat az 1-es kapunál lévő főpénztárnál kezeljük.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy kezdés előtt legalább 45 perccel előbb érkezzen, hogy biztosan kényelmesen elfoglalhassa helyét a Stadionban!

Amennyiben lesz helyszíni jegyértékesítés, az csak a körúti főpénztárban történik majd.

A helyszínen természetesen látványos programok, sok büfé (részletes büfé kínálat és árak ITT) és családias hangulat várja a kilátogatókat, ahogyan az eddig is jellemző volt kiemelt mérkőzéseinkre. Az élő közvetítés képét a nagy kivetítőkön is követhetik majd a szurkolók, így a lassítások is láthatók lesznek, ami szintén fokozza az élményt!

Helyjegyes rendszerben folyik majd a beléptetés, jegyértékesítés, így garantáltan lesz mindenkinek ülőhelye. NYOMTATOTT JEGYEK ÉS ONLINE VÁSÁROLHATÓ VOUCHEREK IS KAPHATÓK A TOUCHDOWN STOREBAN (KATTINTS IDE)! Így az ország bármely pontjáról könnyen és gyorsan beszerezheti mindenki a magáét. Amennyiben nem kerül értékesítésre minden tikett előzetesen, helyszínen is vásárolhatók lesznek jegyek.

Fokozzátok a szurkolói élményt válogatott szurkolói mezekkel, baseball sapkákkal és egyéb termékekkel!

A nyugati oldalra a jegyek 3000 Ft-ba kerülnek, a keleti oldalra 2500 Ft-ért vásárolhatók.

3 éves kor alatt külön ülőhely nélkül ingyenes a belépés a gyerekeknek, 3-14 éves kor között mindössze 1000 Ft a helyjegy számukra (a mérkőzés napján 14. évüket betöltött gyerekek számára már nem vásárolható gyermekjegy!).

(A jegyek előre nyomtatottak, ezért az értékesítés során kerül megjelölésre rajtuk, ha gyerekek számára vásárolták őket. Ha ez a rovat nincs X-elve, felnőttek vehetik igénybe őket belépésnél!

Korlátlan étel- és alkoholmentes ital ellátást nyújtó, exkluzív székeket biztosító VIP jegyek is vásárolhatók. Ezek ára 12.000 Ft és csak teljes árú verziójuk létezik. Szintén a Touchdown Storeban kell őket keresni, mindössze 100-at értékesítünk!

Ezen felül teljes ellátást nyújtó, exkluzív Skyboxok is bérelhetők a mérkőzésre. Ezekben 12 főt tudunk vendégül látni korlátlan fogyasztással, a Skyboxokhoz 3 VIP parkolót is biztosítunk.

A rendezvényre nem hozható be étel- és ital. Kizárólag a gyerekek és ételallergiások számára engedélyezett saját “ellátmánnyal” érkezni.

A mérkőzést a Digi Sport kiváló minőségben, élőben fogja közvetíteni!Persze a helyszíni élmény semmivel sem pótolható, reméljük a 4500 fős lelátót sikerül megtölteni a sportág szerelmeseivel.

Várunk mindenkit az összecsapásra, HAJRÁ MAGYAROK!

Legjobb teljesítmények

Offense

Passz

RankJátékosPass AttPass CompPass YdsPass TDPass IC
1Bíró Tibor311401

Futás

RankJátékosRush AttRush YdsRush TD
1Vakarcs Gergő212032
2Antal István191270
3Bleszity Erik150
4Kádár Zoltán000
5Bíró Tibor000
6Bayer Marcell000
7Molnár Máté000

Defense

 

Best of HFL 2017

A szombati döntővel véget ért a 2017-es HFL szezon, mely rengeteg fordulatot, meglepetést, parádés mérkőzést és számtalan említésre méltó jelenetet tartogatott magában. Már nem is nagyon emlékszünk, milyen volt a márciusi nyitány, illetve mi történt a hónapok során, de igyekeztünk összeszedni azokat a jeleneteket, melyek megragadtak bennünk, akár amiatt, mert a szánk tátva maradt az ámulattól, akár mert viccesek voltak. Az alábbi összeállítás az idei évad legjobbnak vélt jeleneteit idézi fel némileg zanzásítva. Lássuk is, melyik csapat, illetve játékos mivel nevezett be a “versenybe”!

Az év ütközése #1

Mekkorát ütött Chris Hall Becs Lászlóra? Remélem, a győri fenegyerek azért majd megírja Facebookon egy komment formájában.

Az év ütközése #2

Boros László egy kemény srác. Leütközték, felállt, megrázta a fejét és ment vissza a huddle-be. Vele nem illik szórakozni, ezt érdemes megjegyezni.

Az év ütközése #3

Miskolcon nem tanulták meg a leckét. Egy biztos, Schwak Renátó egy darabig emlékezni fog Boros Lacira aka Safety Killerre. Szólhat a “Félig ember, félig gép, Boros Laci példakép” rigmus.

Az év ütközése #4

Marsden szeret ütközni, ezt fentebb is láthattuk. Ezúttal nem ő húzta a rövidebbet, hanem Jordan, akit nem volt egyszerű felkaparni a fűről.

Az év elásása

Valószínűleg Kovács Istvánék nem így rajzolták fel ezt a play-t, melyre leginkább Benincs Márk fázott rá. A győri védőfal gyakorlatilag elásta a műfűbe a kiváló quarterbacket. Ha kicsit tovább maradt volna a földön/föld alatt és előbb jön az eső (valamint rendesen gondozzák a kertészek), talán egy Benicsics-fa is kinőtt volna jövő tavasszal, melyről szüretelni lehetett volna a válogatott kaliberű irányítókat.

Az év kickoff visszahordása

Bár viszonylag nagy folyosót nyitottak Kali Rashaadnak a társai, azért egy 100 yardos kickoff return TD-t vétek lenne kihagyni a válogatásból, hiszen nem sűrűn láthatunk ilyet képernyőn, nemhogy élőben!

Az év trükkös játéka

A Wolves a második héten nem volt kegyes az Egerhez, 28 ponttal mentek és nekiálltak alázni. Az eredetileg elkapó Gecser Máté osztott ki egy szép passzt Bartos Ferencnek.

Az év TD-ünneplése

Váry Tamás nem szokványos módon ünnepelte a meccset megfordító TD-passzát. Tegyük hozzá, hogy ő maga is elmondta, hogy rossz, pontatlan labda volt. De ettől még hat pontot ért!

Az év elkapása #1

Ilyen szoros fedezékben iszonyatosan nehéz elkapni a labdát, de nem Horváth Gergelynek. Parádés jelenet.

Az év elkapása #2

Itt nem is maga az elkapás a lényeg, hanem az, hogy Elek Ádám mennyire gyors. Sem Patrick Ogunji, sem Eric Agyeman nem tudta utolérni, pedig nem voltak rossz helyzetben.

Az év elkapása #3

-Vasyl: Troy, te tudod, mi az a double coverage?

-Troy: nem.

-Vasyl: oké, mert én sem.

Az év futása

Nem, ez nem a Madden, ilyet élőben is lehet csinálni. Roják Richárd emberfelettit nyújtott a Gorillaz elleni második félidőben, ennek az egyik példája az alábbi képsor is.

Az év irányító futása

Vasyl Yordan futásai mindig életveszélyesek, erről az összes egri védő megbizonyosodhatott. Érdemes megnézni, milyen mozdulattal fektette arcra az oldalról érkező Mézes Dánielt, nem mindennapi.

Az év tight end futása

Ilyet se sűrűn látni, csak Dunaújváros meccsen. Az alapszakasz utolsó körében a Gorillaz a red zone-ban dr. Bacharthy Dánielnek adta a labdát, aki nem elkapásból, hanem a fal jobb széléről egy tight end futásból masírozott be a végzónába. Erre a Bells védelem sem volt felkészülve.

Az év spin move-ja

Anthony Green Jr. – és az egész futóegység – foghatatlan volt a Sharks elleni szezonnyitón, melynek szüleménye lett az alábbi megiramodás. Természetesen hat pont lett a vége.

Az év kiszabadulása

Az a pletyka járja, hogy a Steelers elleni alapszakasz meccs előtti éjszakán Czirók Márton Johnny Manzielre itta magát. Nos, ha ez tényleg így volt, akkor nem kevésszer emelte a poharat a szájához, de a végeredmény magáért beszél, ráadásul 4&3-ra!

Honorable mention: Vasyl Jordan, aki minden helyzetből ki tud szabadulni, ezt a döntőben is bizonyította, kár, hogy az operatőr lemaradt a leglátványosabbról…

Az év blokkolt puntja

Rosszul sikerült időhúzás, Magyar Csanád puntját Mátrai Bence blokkolta, majd az end zone-ba pattogó labdát magához is húzta. Ekkora pont(/punt) nem ez hiányzott a Cowbellsnek.

Az év fordítása

Parádés második félidőt produkált a Heroes a Cowbells “otthonában”, 20-3-ról álltak fel, és ezzel a touchdownnal verték be az utolsó szöget a budapesti alakulat koporsójába. A sorsdöntő elkapást Bleszity Erik jegyezte.

Az év blokkja

A képernyő közepét érdemes nézni, Mészáros Márton elkapásánál Horváth László oszt ki egy irgalmatlan nagy ütést Deák Balázsra. Még a lelátón ülőknek is fájt.

Az év vitatott jelenete #1

Sokan, sokfélét mondtak róla. Szerintem targeting volt, jogos kiállítással és eltiltással. Ráadásul Rice-nak nem ez volt az első vitatható megmozdulása a meccsen. Nagy kár, hogy nem lehetett ott a döntőn.

Az év vitatott jelenete #2

Azért ez a jelenet került a második helyre, mert ez némileg kisebb port kavart, de így is heves viták voltak az eset körül. Rashaad egyértelműen Benson nyakának és fejének a környékét támadta, ami targetingnek minősül, ezért jogos a kiállítás. Azt nem is említve, hogy nem az volt az első kétes esete a meccsen, továbbá, nekem nagyon úgy tűnt, hogy az egész mérkőzésen arra játszik, hogy minél nagyobbat üssön az ellenfélre. Érdekesség, hogy mindkét eltiltásból a Cowbells jött ki “győztesként”.

Az év kommenjte #1

Kicsit eltúlzóan írtunk a Cowbells-Sharks meccsről, ahol 30-12-es végeredmény született úgy, hogy a meccs utolsó negyedében a budapestiek cseréi játszottak. Elismerem, az 50 pont túlkapás volt, de megérte bevállalni, mert nem maradtak el a győri játékosok kommentjei. Ráadásul arról is megbizonyosodtunk, hogy a Cápák fenegyerekének helyén van a humora is. Mindenesetre, én kívánom neki, hogy a foci mellett is megtalálja a számításait.

Az év kommentje #2

A Heroes-Cowbells elődöntő elég sima vendég győzelmet hozott, melyet a hazai csapat tagjai nehezen tudtak feldolgozni, ennek – és a szerintük őket savazó beszámolónak – köszönhetően egy-egy szebb hozzászólással fejezték ki egyet nem értésüket a Facebook oldalunkon. Személyes véleményem, hogy ha az Eger jobban végezte volna a munkáját, akkor nem lett volna mercy rule a vége. Továbbá a csapat linebackerének obszcén és nyomdafestéket nehezen tűrő kommentjét is el kellett rejtenünk, mert az ilyesfajta megnyilvánulások nem tüntetik fel jó fényben a hazai amerikai focis közösséget sem. Na jó, azért jót derültünk rajta, és szerencsére az én anyukám (aki régi ismerőse a védőkoordinátorotoknak, Nektek szurkolt, srácok!), nem vette magára…

Az év kommentje #3

Még egy komment, mely az egri importok elődöntőbeli hiányából fakad. Ezúttal a döntő végeredményéhez kapcsolódik, ahol a Cowbells 14-10-re győzte le a Troy Rice-t nélkülöző Steelerst. Más kérdés, hogy az Eger nem pont ugyanúgy kapott ki mint a Miskolc, de elfogadjuk a reklamációt. Bár, ha belegondolunk, hogy a 4 és a 43 között azért van némi különbség, akkor…

Az év photobombja

Ide nem kellenek szavak! Ezekkel a képsorokkal búcsúznánk el a 2017-es HFL szezontól, ami igazán fantasztikusra sikerült.

 

Forrás: http://fuzovelkifele.com/2017/07/best-of-hfl-2017/